Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob. Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob. Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob.
Shopping Cart

No products in the cart.

Zdravý recept: Houbové rizoto s Boletus Edulis La Chinata

Rýže je obilovina, která má v gastronomii snad nejširší využití a umožňuje mnoho kombinací podle toho, na co máte zrovna chuť. Dnes pro vás máme tento jednoduchý a zdravý recept na Houbové rizoto rizoto s Boletus Edulis La Chinata, vytvořený s ingrediencemi té nejvyšší kvality, mezi které spadá i náš Boletus Edulis (neboli hřib smrkový) v extra panenském olivovém oleji La Chinata. Pojďme na to!

Ingredience

  • Rýže arborio
  • Cibule
  • Kuřecí vývar
  • Máslo
  • Boletus Edulis v extra panenském olivovém oleji La Chinata
  • Extra panenský olivový olej La Chinata
  • Parmazán
  • Bílé víno
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci osmahneme na másle s troškou Extra panenského olivového oleje La Chinata.

V dalším hrnci udržujeme na mírném ohni kuřecí vývar stále teplý.

Jakmile cibulka zezlátne, přidáme rýži, kterou osmahneme, aby zprůsvitněla. Poté přidáme bílé víno a dusíme, dokud se všechno víno nevypaří.

Osolíme a opepříme dle chuti.

Následně začneme k rýži postupně po malých dávkách přidávat teplý kuřecí vývar. Dusíme 15 minut. Dle potřeby přidáváme více vývaru tak, abychom ryži nepřipálili.

Když už bude rýže skoro hotová, přidáme Boletus Edulis v extra panenském olivovém oleji La Chinata.  

Jakmile bude rýže hotová na skus, stáhneme z ohně a vmícháme máslo a sýr.

Nyní již zbývá jen s hrdostí servírovat!

 

Sdílej se svými přáteli: