Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob. Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob. Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob.
Shopping Cart

No products in the cart.

Recept: Pečené Jehněčí s Rozmarýnem, Malinovým Octem a Mátovou Omáčkou

Vám navrhujeme jako hlavní jídlo tento recept na pečené jehněčí s malinovým octem La Chinata a mátovou omáčkou, připravte se na tuto pochoutku!
 Složení

Extra Panenský Olivový Olej Ve Skle 750 Ml

Šupinky Mořské Soli Přírodní

 Mátová omáčka

Ocet S Malinovou Dužinou

 Příprava
  1. Jehněčí maso by mělo být vytažené z chladničky asi hodinu před vařením, aby mělo pokojovou teplotu.
  2. Předehřejte troubu na 200 ° C a na dno dejte plech, aby se na něm brambory upražily.
  3. Otevřete hlavičku česneku, oloupejte tři stroužky a zbytek česneku nechejte neloupaný v celku. Nakrájejte polovinu listů rozmarýnu.  Brambory také oloupejte a nakrájejte na polovinu.
  4. V třecí misce rozdrťte česnek, přidejte nasekaný rozmarýn, jemně nastrouhejte citronovou kůru a dobře vše zalijte extra panenským olivovým olejem La Chinata.  Pak vše promíchejte.
  5. Jehněčí maso dochuťte vločkami z mořské soli a černým pepřem.  Poté maso polijte vzniklou směsí a dobře maso rozložte tak, aby bylo ze všech stran pokryto.  Umístěte je na plech v horní části horké trouby.
  6. Mezitím uvaříme brambory v hrnci se solí po dobu 10 minut, poté je scedíme a necháme oschnout v páře.  Brambory jemně vhoďte do sítka a poté je vraťte zpět na plech.
  7. Přidejte zbývající větvičky rozmarýnu a celé stroužky česneku k bramborům, dochuťte solí a pepřem, poté vše pořádně pokapejte extra panenským olivovým olejem.  Nasypejte brambory na horký plech a vložte je zpět pod jehněčí, abyste využili veškerou šťávu z masa.
  8. Jehněčí maso by mělo být v troubě 1 hodinu a 15 minut, pokud chcete, aby bylo růžové, nebo 1 hodinu a 30 minut, pokud vám chutná více vypečené.
  9. Zatímco se maso peče, připravíme si mátovou omáčku.  Vyberte si lístky máty a nasekejte je.  Poté je vložte do malé misky.  Přidejte cukr, špetku soli, lžíci horké vody a malinový ocet La Chinata.
  10. Když je jehněčí maso upečeno podle vašich představ, vyjměte ho z trouby a nechte asi 15 minut odpočívat.  Nakrájejte a podávejte s pečenými bramborami, mátovou omáčkou a sezónní zeleninou …a je to!
Sdílej se svými přáteli:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *