Shopping Cart

No products in the cart.

Recept na sladké brambory plněné kozím sýrem, granátovým jablkem a Ras El Hanout

Ras el Hanout je směs koření původem z Maroka, která se používá ke kořenění pokrmů jako je jehněčí maso, kuře, zelenina a rýže. Tato směs koření má teplou kořeněnou chuť, která dodává exotický nádech každému pokrmu, ve kterém je použita. V tomto receptu na pečené sladké brambory s kozím sýrem, granátovým jablkem a medem je ras el hanout jednou z klíčových ingrediencí, které mu dodají jedinečnou a aromatickou chuť. Kromě toho je třeba poznamenat, že tato směs koření Ras El Hanout má komplexní a vyváženou chuť, která se dokonale snoubí se sladkostí sladkých brambor a medu a také s kyselostí granátového jablka. Řekneme vám recept krok za krokem:

INGREDIENCE

Extra Panenský Olivový Olej V Plechovce 500 Ml

Ras El Hanout

Rozmarýnový Med

ZPRACOVÁNÍ

  1. Troubu předehřejte na 200°C.
  2. Batáty omyjeme a dobře osušíme. Poté je propíchejte vidličkou a zabalte do hliníkové fólie.
  3. Sladké brambory položte na plech a pečte 45–50 minut, dokud nebudou měkké a uvařené.
  4. Mezitím rozdrobte kozí sýr na malé kousky a dejte stranou.
  5. Když je batát hotový, uřízněte podélně a otevřete jej.
  6. Pomocí lžíce vyprázdněte část dužiny batátů a nechte okraj asi 1 cm.
  7. V misce smíchejte dužinu ze sladkých brambor, odložený kozí sýr, lžíci Ras El Hanout a trochu extra panenského olivového oleje.
  8. Granátové jablko oloupejte a oddělte zrna.
  9. Obě části batátů polijte směsí, potřete medem a ozdobte zrnky granátového jablka a čerstvou petrželkou.
    Podávejte horké.
Sdílej se svými přáteli:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *