Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob. Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob. Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob.
Shopping Cart

No products in the cart.

Recept: Čokoládové Torrijas s Pekanovými Ořechy

Svatý týden se blíží! A není nic, po čem toužíme víc, než tradiční recept na oslavu tohoto slavnostního období.

Torrijas jsou jedním ze sladkých receptů, které jsou v této době ejúspěšnější, i když v La Chinata jsme jim chtěli dát zvláštní nádech. Znovu jsme objevili tradiční recept, jehož výsledkem jsou tyto čokoládové Torrijas s pekanovými ořechy a malinami, vynikající!

Chcete se naučit je připravit? Pokračujte ve čtení a zjistěte, jak je to jednoduché!

Torrijas: tradiční recept

Přestože si jejich přípravu ve Španělsku spojujeme se Svatým týdnem, jejich vznik není spojen s tímto svátkem. Torrijas se objevují už v 15. století s cílem pomoci matkám, které právě porodily, obnovit životní energii po porodu.

Není známo, kdy se tento přípravek začal zařazovat do receptů na postní a Svatý týden, ale má se za to, že měl kompenzovat chvíle půstu od některých jídel.

Navíc, jelikož se jedná o recept ze skromných surovin, je spojen s dobou, kdy domácí ekonomika tehdejších rodin nebyla příliš dobrá, takže to byl snadný a levný způsob, jak si občas dát nějakou sladkost.

Věděli jste ale, že torrijas se nekonzumují pouze ve Španělsku? V zemích jako Francie, Německo nebo Nizozemsko mají také svou vlastní verzi.

Ingredience pro čokoládové torrijas s pekanovými ořechy a malinami

Níže vám zanecháme seznam produktů, které budete potřebovat k výrobě Čokoládových torijas s pekanovými ořechy a malinami:

Příprava čokoládových torijas s pekanovými ořechy a malinami

  1. Pro začátek si v hrnci ohřejeme mléko spolu s celou skořicí, bílým cukrem a kakaem. Směs jemně mícháme, dokud se ingredience nespojí a naše mléko se nepřivede k varu. Dále stáhneme z plotny a echáme vychladnout, aby se jejich vůně zvýraznila.
  2. Jakmile máme předchozí směs hotovou, nakrájíme si brioškový chléb na dvoucentimetrové plátky a ty vložíme do hluboké misky a plátky zalijeme mlékem a necháme pár minut nasáknout.
  3. Když se mléko vstřebá, plátky obrátíme, aby byly namočené z obou stran. V tuto chvíli je doporučujeme nechat alespoň 30 minut odležet, aby se tekutina dostala dovnitř plátku brioškového chleba.
  4. Když máme plátky hotové, přistoupíme k jejich vaření. Za tímto účelem obalíme naše torrijas v rozšlehaném vejci a na nepřilnavé pánvi spolu s trochou másla dáme na pánev trochu bílého cukru a položíme na něj naše čokoládové torrijas tak, aby se vařily současně s karamelizací.
  5. Jakmile máme naše torrijas uvařené, obalíme je ve směsi cukru a mleté skořice, abychom získali pikantní a sladkou chuť, kterou si všichni členové domu zamilují, vynikající!
  6. Když máme všechny naše plátky hotové, rozpustíme naši hořkou čokoládu s extra panenským olivovým olejem, dokud nezískáme hladkou a lesklou omáčku, kterou přidáme k našemu čokoládovému francouzskému toastu.
  7. Na závěr dáme na talíř náš čokoládový francouzský toast a jako polevu přidáme pekanové ořechy s vanilkou, medem a uzenou paprikou, aby to mělo křupavý nádech, a trochu přírodních malin, které tomu dodají svěží nádech.

A nyní máte svůj čokoládový toast s pekanovými ořechy a malinami připravený! Líbil se vám tento recept? Doporučujeme vám to vyzkoušet doma a říct nám, co si o tom myslíte, prostřednictvím našich profilů na sociálních sítích.

Sdílej se svými přáteli:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *