Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob. Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob. Čerstvý Extra Panenský Olivový Olej naší nové sezóny je nyní k dispozici, vyrobený z prvních oliv ze sklizně, limitovaná edice, do vyprodání zásob.
Shopping Cart

No products in the cart.

Iberská líčka na červeném víně „Cepas“ La Chinata

Velmi typické iberské jídlo, to nejlepší z Extremadury!

Milujeme tohle jídlo, jehož hlavní složkou jsou iberské líčka La
Chinata. S touto lahodnou pochoutkou a naším vínem Cepas El Raposo
připravíme výborný talíř.

SLOŽENÍ:

Pro iberská líčka:

Na bramborovou kaši:

  • 1 kilo brambor.
  • 40 gr másla.
  • 70 ml plnotučného mléka. 

Nejprve musíme osolit, opepřit a lehce pomoučit iberská
líčka Cebo de Campo La Chinata. Do kastrolu přidejte kapku extra
panenského olivového oleje La Chinata a na středně vysokém ohni
zapečte líčka.

Následně oloupeme cibuli, 2 stroužky česneku a 2 mrkve a omyjeme
pórek a rajče. Vše nakrájíme a přidáme cibuli, mrkev a špetku soli
do stejného oleje, ve kterém jsme opražili líčka. Po pár minutách
přidejte pórek a stroužky česneku.

Když zelenina začne být měkká, přidáme 2 čajové lžičky cukru, promícháme a
ještě chvíli povaříme, aby zelenina zkaramelizovala. Později
přidáme nakrájené rajče a necháme pár minut pustit šťávu.

Přidejte 300 ml červeného vína Cepas El Raposo La Chinata, zvyšte teplotu a
počkejte, až se alkohol odpaří. Do hrnce přidáme líčka a
250 ml masového vývaru, bobkový list a aromatické bylinky, které
máme nejraději. Snižte teplotu a nechte vařit asi 30 minut.
Nakonec hrnec odstavíme z ohně, vyjmeme líčka a vyhodíme
aromatické bylinky. Omáčku ozdobíme a případně dosolíme.

Jako příloha bramborová kaše

Jako společníka k těmto lahodným iberským líčkům připravíme
bramborovou kaši. K tomu omyjeme a vaříme 1 kg brambor se
špetkou soli asi 30 minut. Když jsou uvařené, zbavíme je slupky a
rozdrtíme v mačkadle, přidáme 40 gramů másla a 70 ml plnotučného
mléka, všechny ingredience promícháme a dosolíme. Jakmile je pyré
připraveno, nalijte do nádoby vhodné do trouby, přidejte žloutek z
čerstvého vejce a vložte na několik minut do trouby. Když je bílek
mírně uvařený, vyndejte z trouby a podávejte.

Šupinky Mořské Soli Přírodní

Červené Víno “Cepas El Raposo”

Sdílej se svými přáteli:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *